Om Ikolog

Företagsuppgifter

 

Elefant
Företagets namn Ikolog HB
Konsult Thomas von Seth
Post- och besöksadress Herserudsvgen 38
181 50 Lidingö
Telefon 08-612 70 74
070-795 38 75
E-post thomas@ikolog.se
Företagets organisationsnummer 916851-9099
Företaget innehar F-skattesedel
VAT-nummer SE916851909901
Plusgiro 255084-6
Bankgiro 5907-1654

 

 

Företagspresentation

IKOLOG är ett oberoende konsultbolag som startade sin verksamhet 1993 under namnet Armchair Travel.

 

Företaget ägs och drivs till största del av Thomas von Seth.

 

BlommaNamnet IKOLOG är en sammansättning av delar av de grekiska orden "ikona", som betyder bild, och "logia", som betyder ord. Detta, tycker vi, väl beskriver vår verksamhet. Ord i både form av föreläsningar och kurser samt bild i form av grafisk design, illustrationer och fotografier. Vi har nämligen valt att inte "lägga alla äggen i samma korg" genom att arbeta inom flera – helt olika – sektorer. Våra affärsområden är alltså: kurser och föredrag, text och bild samt grafisk design och webdesign.

 

Våra kurser vänder sig framförallt till resebranschen, men vi anlitas även av företag i en mängd andra branscher. Exempelvis bokförlag, banker, tidningar och detaljhandeln.

 

Sedan sommaren 2005 är vi med och driver bokförlaget VIVLIO, som specialiserat sig på tvåspråkiga barnböcker. Besök gärna Vivlios hemsida.

 

Ikologs ledord är kvalitet och prisvärdhet.

 

Ett urval av våra kunder: YrkesAkademin, Ticket Travel Group, Lernia, Animo Montessoriskola, Ateljé för Bildterapi, Europeiska Turism och Transportinstitutet, Fritidsresor, TRAC, Brutus Östlings Bokförlag Symposion, Resfeber, Royal Tours, SEMBO, Resevaruhuset, Bokhandeln Arken, Airways, TAO, Reisefeber.no, Svenska Atheninstitutets Vänner, MrJet, Lerums Resebyrå, Tidningen Dyk, Föreningssparbanken, Images of Wildlife, Vivlio Förlag, WorldWide...

 

Thomas von Seth

Thomas von SethInnan starten av Ikolog/Armchair Travel arbetade Thomas von Seth inom resenäringen.

 

Han började redan 1974 på den dåvarande näst största researrangören i Sverige – Atlas Resor.

 

Fram till 1983 tjänstgjorde Thomas som reseledare, rundtursledare och platschef i bland annat Tunisien, Marocko och Grekland.

 

Efter drygt åtta år på olika utlandsdestinationer flyttade Thomas till Göteborg där han under några år arbetade med försäljning av resor, samt som resebyråchef och regionchef.

 

Därefter blev det dags för en ny utlandsvistelse i form av utlandschef. Tjänsten innebar, förutom det övergripande ansvaret över ett större antal resmål i östra Medelhavet och Mellanöstern, utveckling av nya resmål samt förhandling och kontraktering med agenter och hotell.

 

Thomas har också tjänstgjort som konsultativ vd för en mindre researrangör och är numera även ledamot i Swedish College of Travel and Tourisms branschråd.

 

Förutom det dagliga arbetet med text & bild samt webdesign är Thomas idag en populär och ofta anlitad föreläsare och kursledare i bland annat ämnena säljteknik, kundrelationer, service, kommunikation och ledarskap.

 

Thomas har också givit ut fyra böcker: Maldiverna - En guide för resenärer och dykare (1996), Älskade charter (2001), Charterhistoria (2008) och Resebyrån – en agenthistoria (2012). Läs mer om böckerna här.